PATELNIE DE BUYER
PATELNIE DE BUYER

Od 1830 roku francuska firma de Buyer wytrwale pracuje na swój sukces i uznanie profesjonalistów na całym świecie. Ponad 185 lat doświadczenia zaowocowało wieloma patentami i nowatorskimi rozwiązaniami, a co najważniejsze znakomitym i cenionym sprzętem gastronomicznym. Coraz częściej również miłośnicy amatorskiego gotowania sięgają po produkty tej prestiżowej marki, czerpiąc radość z wykorzystania wysokiej jakości wyrobów w domowym zaciszu. Sztandarowym produktem firmy de Buyer są niezwykle wytrzymałe patelnie łączące innowacyjność z estetyką i precyzją wykonania.


 
W szerokiej ofercie firmy de Buyer znajdują się m.in. modele wykonane ze stali węglowej CARBONE, CARBONE PLUS i niebieskiej La Lyonnaise oraz patelnie z powłoką non-stick Choc, Choc Resto Induction, Choc Ceramic i Choc Extreme. Zastosowane materiały oraz specjalnie zaprojektowana konstrukcja, wpływają na wysoką funkcjonalność, wytrzymałość oraz odporność na odkształcenia, a także ułatwiają przewodnictwo cieplne, zapewniając równomierny rozkład temperatury na całej powierzchni. Dodatkowo wysokie i zaokrąglone ścianki ułatwiają nałożenie lub zsunięcie potrawy na talerz. Patelnie posiadają opatentowany, ergonomiczny uchwyt zwiększający bezpieczeństwo użytkowania, minimalizujący ryzyko oparzeń, a także ułatwiający podnoszenie, nawet w przypadku większych i cięższych modeli.

Patelnia de Buyer
 
Seria CARBONE i La Lyonnaise
Patelnie wykonane ze stali z każdym kolejnym użyciem czernieją. Jest to naturalny proces powstawania warstwy węglowej patyny, odpowiedzialnej za nieprzywieranie do powierzchni smażonych produktów i nie jest ona wadą produktu. Patelnie z tej serii współpracują z większością urządzeń grzewczych, za wyjątkiem kuchni indukcyjnych, i nadają się do przygotowywania czerwonego mięsa, ryb, omletów, naleśników, ziemniaków i warzyw.
 
Przed pierwszym użyciem patelnie ze stali węglowej i niebieskiej wymagają umycia gorącą wodą i hartowania. W tym celu należy pokryć dno około 1mm warstwą oleju, podgrzewać do momentu pojawienia się dymu, a następnie wylać olej i przetrzeć patelnię ręcznikiem papierowym. Każdorazowo po zakończeniu smażenia patelnia musi zostać opłukana gorącą wodą, wytarta do sucha, natłuszczona niewielką ilością oleju i odłożona w suche miejsce. Podczas czyszczenia nie można namaczać jej zbyt długo ani stosować ostrych ścierek lub gąbek. W przeciwnym wypadku warstwa patyny ulegnie uszkodzeniu, a ogrzewana żywność może zacząć przywierać do powierzchni. Aby nie uszkodzić powłoki patelni nie należy przygotowywać na nich potraw z dodatkiem pomidorów i innych warzyw o kwaśnym odczynie.
 
Seria Choc z powłoką non-stick
Wykorzystanie do produkcji odlewanego aluminium zapewnia wysoką wytrzymałość produktu na odkształcenia, uderzenia i nagłe zmiany temperatur. Dodatkowo zastosowanie pokrycia PTFE sprawia, że patelnie są 5 razy bardziej odporne na zarysowania niż tradycyjne patelnie z powłoką non-stick. Producent jednocześnie zaleca stosowanie wyłącznie akcesoriów wykonanych z tworzywa, w celu uniknięcia ewentualnego zarysowania powierzchni i skrócenia żywotności patelni. Modele z tej serii idealnie sprawdzą się podczas duszenia, podgrzewania i gotowania potraw. Patelnie Choc są mniej wymagające w porównaniu z patelniami ze stali jeśli chodzi o czyszczenie. Ich powierzchnię można myć miękką ściereczką lub gąbką, jednak przed zanurzeniem patelni w wodzie należy poczekać, aż całkowicie ostygnie. Patelnie serii Choc przystosowane są do mycia w zmywarce gastronomicznej.
 
Patelnie de Buyer, zaprojektowane we współpracy z szefami kuchni, spełniają wymagania nawet najbardziej wymagających Klientów, a przestrzeganie zasad właściwej konserwacji, znacząco przedłuża okres eksploatacji.

 

PRZECZYTAJ TEŻ O MEBLACH GASTRONOMICZNYCH.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl