
Kategoria zawiera worki do pakowania próżniowego różnego rodzaju. Worki sous vide - coraz bardziej popularne w przypadku przyrządzenia potraw. Worki sous vide umożliwiają zatrzymanie walorów smakowych oraz odżywczych posiłków. Worki moletowane.






























Worki do pakowania próżniowego
Worki moletowane do pakowania dedykowane są do pakowarek bezkomorowych. Worki moletowane, które posiadają tłoczoną strukturę folii- niezbędną dla prawidłowego odsysania powietrza z ich wnętrza przy stosowaniu w pakowarkach listowych.
Woreczki moletowane — zalety
- możliwość porcjowania produktów spożywczych
- całkowita ochrona żywności przed przenikaniem nieprzyjemnych zapachów z lodówki
- możliwość kilkukrotnego przedłużenia świeżości produktów takich jak: warzywa, zioła i owoce
- ochrona zawartości przed dostępem wilgoci
- możliwość zabezpieczenia sypkiej żywności przed szkodnikami
Worki do pakowania próżniowego — duży wybór
Worki PA/PE do pakowarki próżniowej wykonane z folii z atestem spożywczym. Torebki moletowane dopuszczone są do kontaktu z produktem spożywczym, ponieważ spełniają warunki PZH. Idealnie znajdą swoje zastosowanie w pakowaniu produktów wędliniarskich, mięsnych i garmażeryjnych, mlecznych, kwaszonych, wędzonych.
Worki moletowane do gotowaniu sous vide
Woreczki moletowane sous vide, które są przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, są podwyższonej wytrzymałości zapewniającej kontrolowany poziom migracji globalnej oraz szczelność utrzymywaną również podczas przechowywania w chłodni lub zamrażarce. W workach sous vide można przechowywać i obrabiać mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, ryby oraz warzywa. Opakowania sous vide są wykorzystywane do wolnego gotowania oraz pasteryzacji.
Worki do pakowania próżniowego to niesamowita wygoda oraz zaoszczędzenie cennego czasu.
