
Kategorie
Producent
Próżniowe pakowarki komorowe - charakterystyka
Komorowe pakowarki próżniowe charakteryzują się łatwością obsługi, powtarzalnością parametrów pakowania oraz niskimi kosztami Eksploatacji - korzystają z tańszych worków gładkich. Znajdują zastosowanie przy średnich i dużych obciążeniach oraz wszędzie tam, Gdzie potrzebna żart Jakość, szybkość i wydajność Pakowania.
Podstawowe parametry próżniowej pakowarki komorowej
- Wielkość komory (dostosowana do wielkości Produktów)
- Długość listwy zgrzewającej (powinna przekraczać szerokość worka, dłuższa listwa umożliwia jednoczesne pakowanie kilku mniejszych równoległe produktów)
- Wydajność pompy próżniowej (określa szybkość i wydajność pakowarki)
- Okres gwarancji (najlepsze urządzenia objęte są nawet 3 letnią ochroną gwarancyjną)
Masz Pytanie? Potrzebujesz Pomocy w doborze Urządzenia? - Zapraszamy do kontaktu!






























Pakowarka próżniowa komorowa
Pakowarka komorowa próżniowa została zaprojektowana z uwzględnieniem wymogów ergonomii pracy i potrzebnej wydajności. Zastosowane mechanizmy umożliwiają szybkie i intuicyjne zgrzewanie folii, co jest szczególnie istotne na stanowisku wymagającym ciągłej powtarzalności pracy. Bardzo ważna jest funkcja dokładnej regulacji parametrów zgrzewania oraz precyzyjny sposób kontroli odsysania powietrza, aby móc dostosować funkcjonalności pakowarki do specyfiki pakowanych produktów oraz indywidualnych potrzeb.
Pakowarka próżniowa komorowa - zalety
Pakowanie próżniowe zmienia podejście konsumentów do kwestii zakupów i przechowywania żywności. Kompaktowe rozmiary, intuicyjna obsługa, lepsze gospodarowanie żywnością i swoboda działania sprawiają, że już nie tylko zakłady gastronomiczne, ale również gospodarstwa domowe korzystają z tego sposobu przedłużania trwałości żywności. Próżniowo można zapakować praktycznie wszystko, od surowców i półproduktów, przez gotowe produkty kulinarne, przyprawy, orzechy, wędliny, ryby, sery, produkty sypkie jak kasze i ryże, a nawet delikatne i cenne produkty takie jak dokumenty, pieniądze czy biżuterię. Hermetycznie zapakowane produkty spożywcze chronione są przed zanieczyszczeniem, wysuszeniem, rozwojem niektórych drobnoustrojów i przedwczesnym zepsuciem, jednocześnie zachowując smak, witaminy, tłuszcze, naturalne barwniki oraz aromaty. Dodatkowo szczelnie opakowane i poporcjowane surowce po wstępnej obróbce, znacznie usprawnią pracę w kuchni i przyspieszą przygotowywanie potraw. Należy jednak pamiętać, że wydłużenie okresu przydatności do spożycia nie jest jednoznaczne z konserwowaniem, dlatego artykuły spożywcze zapakowane próżniowo należy przechowywać w chłodziarce
Duży wybór pakowarek próżniowych komorowych w naszym sklepie online.
Dostępne w naszej ofercie pakowarki próżniowe komorowe charakteryzują się zróżnicowanymi parametrami, dzięki czemu poszczególne modele sprawdzają się w konkretnych zastosowaniach. Dla większych zakładów produkcyjnych jak i również lokali gastronomicznych polecamy zapoznanie się ze sprzętem o podwyższonej wydajności, który pozwala utrzymać ciągłość pracy i zachowanie efektywności na najwyższym poziomie. W zależności od zapotrzebowania, dostępne są urządzenia wyposażone w jedną lub dwie komory. Wybór pakowarki dwukomorowej znacząco zwiększa wydajność pakowania na hali produkcyjnej. Nie martw się jeśli uważasz, ze pakowarka próżniowa komorowa nie znajduje się w Twoim budżecie – posiadamy również pakowarki, które są tańsze i również efektywne.
