Papier do pieczenia HELIOS
Kto pierwszy zastosował papier do pieczenia? Dowiedz się więcej na temat papieru do pieczenia w arkuszach.
Dzięki innowacyjnej technologii próżniowej, VITO® X1 zasysa olej z dna frytkownicy i przesącza w tym samym czasie. Wszystkie resztki, zawiesiny i mikrocząstki są filtrowane z oleju do smażenia. Po filtracji olej wolny od zanieczyszczeń jest przechowywany w zintegrowanym zbiorniku, gotowy do ponownego użycia.
Urządzenie jest dedykowane do zastosowań przemysłowych, dzięki dużej efektywności, umożliwia obsługę dużych, nawet kilkuset litrowych zbiorników.
VITO® utrzymuje olej w optymalnej kondycji oraz zmniejsza jego zużycie poprzez usunięcie szkodliwych dla zdrowia produktów procesu smażenia; zwęglonych resztek, mikrocząsteczek i osadów zawieszonych. Dzięki temu wydłuża okres eksploatacji oleju do 50%.
Wszystkie modele VITO® zostały wykonane z najwyższą starannością, gwarantującą odpowiedni poziom niezawodności, trwałości i bezpieczeństwa użytkowania. Użyte materiały nie są szkodliwe dla żywności, obudowa jest wykonana ze stali nierdzewnej a wymienne filtry z celulozy. Odpowiednia konstrukcja zapewnia odporność na wysokie temperatury - do 200°C (rekomendowana temperatura smażenia 175°C).
VITO® X1 - dane techniczne
Wydajność ssania: do 20l/min
Wydajność filtrowania: do 10l/min
Wydajność tłoczenie: do 25l/min
Pojemność zasobnika: 80l
Efektywność filtracji: do 5 µm
Wymiary: 610x450x850 mm
Waga netto: 45kg
Materiał: stal nierdzewna
Wybierając VITO® zyskujesz:
- korzyści finansowe - redukcja kosztów przez zmniejszenie zużycia oleju
- zadowolenie klientów - przygotowane potrawy są zdrowsze, lepiej wyglądają i smakują
- oszczędność czasu - filtracja w temperaturze roboczej pozwala na rzadsze przerwy w pracy urządzenia, łatwiejsze utrzymanie w czystości
- wspierasz rozwiązania proekologiczne, przyczyniając się do racjonalizacji wykorzystania zasobów naturalnych, redukcji emisji gazów cieplarnianych i zanieczyszczenia środowiska