Papier do pieczenia HELIOS
Kto pierwszy zastosował papier do pieczenia? Dowiedz się więcej na temat papieru do pieczenia w arkuszach.
Okrągła patelnia renomowanej francuskiej firmy De Buyer ze stali węglowej.
Doskonale nadaje się do smażenia na minimalnej ilości tłuszczu. Podgrzewając potrawy do wysokiej temperatury powierzchnia patelni karmelizuje soki zawarte w mięsie, nadając mu przy tym pożądany smak i aromat.
Zaokrąglone ścianki i kąty pozwalają na łatwe zsunięcie potrawy na talerz. Odpowiednio grube dno i ścianki patelni, oraz jej wyoblenia zapobiegają odkształceniom a solidny nitowany uchwyt sprawi że patelnia będzie służyła długie lata
Patelnie wykonane ze stali z każdym kolejnym użyciem czernieją. Jest to naturalny proces powstawania warstwy węglowej patyny, odpowiedzialnej za nieprzywieranie do powierzchni smażonych produktów i nie jest ona wadą produktu.
Przed pierwszym użyciem patelnie ze stali węglowej i niebieskiej wymagają umycia gorącą wodą i hartowania.