Papier do pieczenia HELIOS
Kto pierwszy zastosował papier do pieczenia? Dowiedz się więcej na temat papieru do pieczenia w arkuszach.
Nóż Santok Damascus 18 cm
Cechy produktu:
Ostrze noża wykonane jest z japońskiej stali VG10 wykorzystywanej do produkcji noży kuchennych najwyższej klasy takich marek jak: Kasumi, Satake, Tojiro czy Global z wyeksponowanym wzorem stali damasceńskiej. Główną zaletą tej stali jest trwałość, wysoka stabilność i niewiarygodnie długa żywotność. Krawędź tnąca noża Damascus wykonana jest ze stali 316, o właściwościach antykorozyjnych i antyalergicznych oraz charakteryzującą się estetycznym wyglądem, przypominającym srebro.
Rękojeść wykonano z materiału G10, czyli laminatu składającego się z warstw włókna szklanego zatopionego w żywicy epoksydowej. G10 jest odporny na uderzenia, działanie większości czynników chemicznych oraz niskich i wysokich temperatur. Charakteryzuje się również bardzo niską chłonnością wody. Antypoślizgowy uchwyt zapewnia doskonałą przyczepność. Metalowe zakończenie rękojeści pozwala na użycie noża do rozgniatania np. czosnku.