Papier do pieczenia HELIOS
Kto pierwszy zastosował papier do pieczenia? Dowiedz się więcej na temat papieru do pieczenia w arkuszach.
Łódeczki bambusowe Finger food 10x20,5 cm - 50 szt
Finger food jest zazwyczaj podawany w formie małych porcji, które można łatwo zjeść w jednym lub dwóch kęsach. Jest to doskonała propozycja na serwowanie wszelkiego rodzaju przystawek.
Są wygodne i praktyczne. Eliminują potrzebę mycia naczyń. Finger food to różnorodność smaków, tekstury oraz składników. Oferowane łódeczki bambusowe umożliwią swobodę w kreatywnym podawaniu potraw. Są ekologiczne, biodegradowalne, w pełni naturalne. Biorąc pod uwagę globalne ograniczenie plastiku stanowią doskonałą alternatywę dla podobnych produktów z tworzyw sztucznych. Bambus posiada naturalne właściwości antybakteryjne, co sprawia, że naczynia bambusowe są higieniczne. Specjalna struktura powierzchni podkreśla naturalny wygląd i sprawia, że każdy produkt jest wyjątkowy.
Łódeczki bambusowe jako finger food są kreatywnym i nietypowym dodatkiem do menu, szczególnie na przyjęciach, imprezach, bankietach, spotkaniach towarzyskich i innych okolicznościach, gdzie często spożywa się lekkie, praktyczne i łatwe do jedzenia dania. Oto kilka pomysłów na przygotowanie łódeczek bambusowych jako przekąsek finger food:
Sushi w łódeczkach bambusowych: kawałki łososia, tuńczyka, awokado lub warzyw.
Roladki z warzywami: pokrojone w długie paski warzywa, takie jak marchew, ogórek, papryka i awokado z dodatkiem sosu lub pasty.
Mini kanapki z łódeczek: ułożone na łódeczkach bambusowych kawałki pieczywa z dodatkiem pasty, mięsa, serów, warzyw i ziół.
Szaszłyki na łódeczkach: kawałki kurczaka, warzyw, ananasa wraz z dipem.
Bambusowe frytki: frytki z batatów lub ziemniaków z dodatkiem różnych dipów; na przykład sosem pomidorowym, jogurtowym czy guacamole.
Grillowane dania na łódeczkach: grilowane kawałki mięsa, ryb lub warzyw.