Worki moletowane do gotowania sous-vide 200x300mm 20x30cm 100szt

b5b2f7bb2da6ebaa65ba737dcd1a3de8924118e6
  • promocja
  • nowość
Dostępność: dostępny od ręki
Wysyłka: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
CENA NETTO: 68,76 zł 78,86 zł
Cena brutto: 84,58 zł 97,00 zł 84.58
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 97,00 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.16667
Producent: polvac
Kod produktu: 12718_97_0429-5870F_20140401120156

Opis

Worki Do Gotowania i Pasteryzacji (SOUS VIDE)
Worki do pakowania próżniowego w rozmiarze 200x300mm. Opakowanie zawiera 100szt. Worki przeznaczone do pakowarek próżniowych listwowych.

Specjalne worki przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, o podwyższonej wytrzymałości, zapewniającej kontrolowany poziom migracji globalnej oraz szczelność utrzymywaną również podczas przechowywania w chłodni lub zamrażarce. W workach można przechowywać i obrabiać mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, ryby oraz warzywa. Opakowania są wykorzystywane do wolnego gotowania (sous vide) oraz pasteryzacji.

Technika obróbki produktów bezpośrednio w opakowaniu, w kąpieli wodnej z kontrolowaną temperaturą, pozwala na wydobycie pełni smaku i aromatu potraw, przy znacznie mniejszym, niż przy tradycyjnym gotowaniu w wodzie, poziomie wypłukiwania minerałów i witamin. Oznacza to również redukcję ubytków wagowych i lepszą penetrację marynat do wnętrza produktów.

Zastosowanie atestowanych opakowań gwarantuje wymagany poziom bezpieczeństwa, ochrony zdrowia i życia Konsumentów oraz zgodności z przepisami. Podstawowy rodzaj worków PAPE nie daje tej pewności przy próbie ich stosowania w wysokich temperaturach.

Zalecane temperatury wolnego gotowania w zamkniętych workach w zależności od rodzaju żywności:

  • 100°C dla warzyw i owoców
  • 90°C dla ryb, skorupiaków
  • 80°C do białego mięsa, drobiu i niektórych ryb
  • 70°C dla mięsa czerwonego

ZALETY MATERIAŁU:

wysoka przezroczystość, dobre parametry zgrzewania, pełna kompatybilność z pakowarkami listwowymi.

ZASTOSOWANIE:
- gotowanie Sous-Vide
- tradycyjne pakowanie próżniowe świeżego mięsa, wędlin, ryb, serów niedojrzewających, produktów drobiarskich i innych artykułów spożywczych.
 
Oferowane przez nas worki posiadają deklarację zgodności z przepisami Unii Europejskiej.

 

 

Grubość woreczka 115 um

Wymiary 200x300 mm

Opakowanie 100 szt worków

 

Produkt przeznaczony do bezkomorowych pakowarek próżniowych.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl