Wok renomowanej francuskiej firmy De Buyer ze stali węglowej.
Doskonale nadaje się do smażenia i grillowania na minimalnej ilości tłuszczu. Podgrzewając potrawy do wysokiej temperatury powierzchnia patelni karmelizuje soki zawarte w mięsie, nadając mu przy tym pożądany smak i aromat, charakterystyczny dla potraw grillowanych.
Odpowiednio grube dno i ścianki patelni, oraz jej wyoblenia zapobiegają odkształceniom a solidny nitowany uchwyt sprawi że patelnia będzie służyła długie lata.
Parametry:
- Średnica 35,5 cm
- Długość całkowita 69,5 cm
- Grubość 1,5 mm
- Materiał:stal węglowa
- Nr. katalogowy D-5114-35 | DE BUYER
Patelnie wykonane ze stali z każdym kolejnym użyciem czernieją. Jest to naturalny proces powstawania warstwy węglowej patyny, odpowiedzialnej za nieprzywieranie do powierzchni smażonych produktów i nie jest ona wadą produktu.
Przed pierwszym użyciem patelnie ze stali węglowej i niebieskiej wymagają umycia gorącą wodą i hartowania. W tym celu należy pokryć dno około 1mm warstwą oleju, podgrzewać do momentu pojawienia się dymu, a następnie wylać olej i przetrzeć patelnię ręcznikiem papierowym. Każdorazowo po zakończeniu smażenia patelnia musi zostać opłukana gorącą wodą, wytarta do sucha, natłuszczona niewielką ilością oleju i odłożona w suche miejsce.
Patelni DE BUYER CARBONE PLUS nie można myć w zmywarce.
