Maga Krajalnica Półautomatyczna Ma-Ga S3-712
Opis
O firmie Ma-Ga.
Początek funkcjonowania zakładu datowany jest na lata 50-te, znaczący rozwój firmy nastąpił w latach 70. Rok 1972 to czas nadania fabryce nazwy - Bydgoskie Zakłady Maszyn i Urządzeń Handlowych. W roku 1975 zakupiono licencję od angielskiej firmy LAN ELEC,co stanowiło przełom w rozwoju produkcji krajalnic i innych urządzeń. Nazwa Bydgoskie Zakłady Maszyn Gastronomicznych Ma-Ga Sp. z o.o. funkcjonuje od 1989 roku, czyli od czasu reorganizacji przedsiębiorstwa.
Obecnie Ma-Ga posiada dwa oddziały produkcyjne: w Bydgoszczy i Grudziądzu gdzie wytwarzane są krajalnice do wędlin, mięsa oraz sera, piły do kości, szatkownice do warzyw i owoców. Proces poszerzania oferty firmy Ma-Ga zaowocował wprowadzeniem do sprzedaży w latach 2012-2014 wilków do mięsa i kotleciarek. Zarejestrowany znak Ma-Ga, dzięki wieloletniej i nieustannej dbałości firmy o produkt oraz innowacyjnemu podejściu do wytwarzanych urządzeń jest dziś synonimem wysokiej jakości. Produkty firmy znajdują zastosowanie w sklepach spożywczych, mięsnych, zakładach produkcyjnych, punktach gastronomicznych oraz stołówkach na terenie całej Europy oraz poza jej granicami. Sprzęt z bydgoskiej fabryki charakteryzuje się prostą i przyjazną obsługą oraz niską awaryjnością. Wszystkie wyroby wykonane są ze stali nierdzewnej i spełniają wymagania norm UE.
Urządzenie posiada certyfikat bezpieczeństwa CE w zakresie higieny i bezpieczeństwa.
- skonstruowana w oparciu o najnowsze rozwiązania techniczne
- przeznaczona do użytku w dużych sklepach, supermarketach, cateringu, gastronomii i w zakładach zbiorowego żywienia
- idealna do krojenia wędlin i mięsa bez kości
- tryby pracy automatycznej
- maksymalnie prosta w obsłudze
- możliwość regulacji prędkości przesuwu stołu oraz długości skoku stołu poprzez panel sterowania
- wyłączenie maszyny w przypadku wykrycia braku materiału do cięcia
- wydajność od 30 do 60 plastrów na minutę
- wykonana z materiałów nierdzewnych o dużej gładkości
- pochylone ostrze o średnicy Ø 300 mm
- idealny pochył stołu podawczego do noża 45°
- stół wyposażony w mechanizm dociskacza zapewniający stabilność położenia krojonego produktu
- grubość krojonego plastra 0 – 28 mm
- wbudowana ostrzarka o najnowocześniejszym rozwiązaniu w zakresie konstrukcyjnym i materiałowym
Karta techniczna produktu: