Opcje przeglądania

Zgrzewarki próżniowe

Pakowarka próżniowa CAS CVP 400/2F (dwie listwy zgrzewające) Pakowarka próżniowa CAS CVP 400/2F (dwie listwy zgrzewające)
Producent: CAS
Cena brutto: 6 148,77 zł Cena netto: 4 999,00 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Pakowarka Próżniowa BV MINI Pakowarka Próżniowa BV MINI
Producent: BV
Cena brutto: 2 192,31 zł Cena netto: 1 782,37 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość

Zgrzewarka próżniowa to urządzenie, które pozwala wielokrotnie wydłużyć okres trwałości produktów spożywczych. Żywność szczelnie zapakowana przy użyciu pakowarki próżniowej daje nam możliwość przechowywania jej przez długi czas, jeśli chcemy maksymalnie wykorzystać efekt zapakowanego produktu, należy umieścić go w chłodziarce. Zadaniem zgrzewarki próżniowej jest  zatrzymanie utleniania i likwidowanie rozwoju bakterii tlenowych, które są odpowiedzialne  za procesy gnilne powodujące utratę walorów odżywczych i smakowych danego posiłku. Produkt wystarczy włożyć do dopasowanego woreczka i umieścić go w urządzeniu. Warto pamiętać, że promienie słoneczne mimo zapakowanego posiłku w woreczku będą wpływać w sposób negatywny. Dlatego zapakowaną próżniowo żywność należy przechowywać w zaciemnionych miejscach, a w przypadku owoców i warzyw również w lodówce. Próżniowa zgrzewarka to coraz bardziej popularne urządzenie do pakowania. Idealnie sprawdzi się w każdym lokalu gastronomicznym, który nie chce pozbywać się jedzenia i zamierza przechować jedzenie na następny dzień, jednakże bez obaw o utratę jakichkolwiek walorów smakowych, zepsucia się posiłku znajdującego się w woreczkach moletowych.

 

Zalety pakowania próżniowego

Pakowanie próżniowe ma wiele zalet . Do najważniejszych należą:

- Pakowanie próżniowe suchych pokarmów zapobiega ich wilgotnieniu, natomiast pakowanie w ten sposób żywności mokrej uniemożliwia jej wysychanie

- pakowanie próżniowe chroni tłuste pokarmy przed szybszym psuciem się

- pakowanie próżniowe chroni żywność przed pleśnią, insektami i bakteriami

- pakowanie próżniowe umożliwia marynowanie żywności i leżakowanie jej nawet kilka dni w przypadku pakowania próżniowego ryb , mięsa

- warzywa pakowane próżniowo , wcześniej przygotowane na parze lub gotowane, w pełni zachowują swój smak, kolor i aromat;

- pakowanie próżniowe pozwala przedłużyć świeżość wyrobów garmażeryjnych, np. pakowanych próżniowo pierogów lub wędlin

- wartości odżywcze produktów zostają zachowane

- pakowanie próżniowe umożliwia ochronę

 

Polgastro.pl

Dzięki dużemu asortymentu, który posiadamy znajdziesz w naszym sklepie online zgrzewarkę próżniową, która na pewno zadowoli Twoje potrzeby. Posiadamy próżniowe zgrzewarki dużego gabarytu – idealnie sprawdzą się w każdej większej firmie pracującej w dużej skali.  Zgrzewarki próżniowe średniej wielkości oraz małe.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl