Opcje przeglądania

Woreczki do gotowania sous vide pozwalają na obróbkę termiczną produktów bezpośrednio w opakowaniu. Dzięki takiemu rozwiązaniu, produkt zachowuje swój głęboki smak i aromat nie tracąc cennych witamin i wartości odżywczych.

Specjalnie dobrany surowiec worka utrzymuje migrację na bezpiecznym, niskim poziomie, zabezpieczając przed niebezpieczną dla zdrowia Konsumenta reakcją opakowania z produktem, która mogłaby nastąpić w wysokiej temperaturze. Bardzo ważne jest, aby zawsze wybierać worki, które posiadają atesty odpowiednie do zastosowania.

Worki do sous vide

Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 300x400mm 30x40cm 100szt Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 300x400mm 30x40cm 100szt
Producent: polvac
Cena brutto: 84,90 zł Cena netto: 69,02 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 250x350mm 25x35cm 100szt Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 250x350mm 25x35cm 100szt
Producent: polvac
Cena brutto: 59,22 zł Cena netto: 48,15 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 200x400mm 20x40cm 100szt Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 200x400mm 20x40cm 100szt
Producent: polvac
Cena brutto: 56,63 zł Cena netto: 46,04 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 200x300mm 20x30cm 100szt Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 200x300mm 20x30cm 100szt
Producent: polvac
Cena brutto: 42,96 zł Cena netto: 34,93 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 160x230mm 16x23cm 100szt Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 160x230mm 16x23cm 100szt
Producent: polvac
Cena brutto: 26,21 zł Cena netto: 21,31 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 150x200mm 15x20cm 100szt Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 150x200mm 15x20cm 100szt
Producent: polvac
Cena brutto: 23,41 zł Cena netto: 19,03 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Worki moletowane do gotowania sous-vide 250x350mm 25x35cm 50szt Worki moletowane do gotowania sous-vide 250x350mm 25x35cm 50szt
Producent: polvac
Cena brutto: 83,00 zł Cena netto: 67,48 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Worki moletowane do gotowania sous-vide 200x300mm 20x30cm 50szt Worki moletowane do gotowania sous-vide 200x300mm 20x30cm 50szt
Producent: polvac
Cena brutto: 48,50 zł Cena netto: 39,43 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Worki moletowane do gotowania sous-vide 150x250mm 15x25cm 50szt Worki moletowane do gotowania sous-vide 150x250mm 15x25cm 50szt
Producent: polvac
Cena brutto: 34,50 zł Cena netto: 28,05 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Worki moletowane do gotowania sous-vide 150x250mm 15x25cm 100szt Worki moletowane do gotowania sous-vide 150x250mm 15x25cm 100szt
Producent: polvac
Cena brutto: 69,00 zł Cena netto: 56,10 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Worki moletowane do gotowania sous-vide 250x350mm 25x35cm 100szt Worki moletowane do gotowania sous-vide 250x350mm 25x35cm 100szt
Producent: polvac
Cena brutto: 166,00 zł Cena netto: 134,96 zł
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Worki moletowane do gotowania sous-vide 200x300mm 20x30cm 100szt Worki moletowane do gotowania sous-vide 200x300mm 20x30cm 100szt
Producent: polvac
Cena brutto: 84,58 zł 97,00 zł Cena netto: 68,76 zł 78,86 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
  • nowość

Woreczki do gotowania sous vide

 

Worki do gotowania sous vide pozwalają na obróbkę termiczną produktów bezpośrednio w opakowaniu. Dzięki takiemu rozwiązaniu, produkt zachowuje swój głęboki smak i aromat nie tracąc cennych witamin i wartości odżywczych.

Specjalnie dobrany surowiec worka sous vide utrzymuje migrację na bezpiecznym, niskim poziomie, zabezpieczając przed niebezpieczną dla zdrowia Konsumenta reakcją opakowania z produktem, która mogłaby nastąpić w wysokiej temperaturze. Bardzo ważne jest, aby zawsze wybierać worki, które posiadają atesty odpowiednie do zastosowania. Specjalne worki przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, o podwyższonej wytrzymałości, zapewniającej kontrolowany poziom migracji globalnej oraz szczelność utrzymywaną również podczas przechowywania w chłodni lub zamrażarce. W workach można przechowywać i obrabiać mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, ryby oraz warzywa. Opakowania są wykorzystywane do wolnego gotowania (sous vide) oraz pasteryzacji.

Woreczki sous vide

Technika obróbki produktów bezpośrednio w opakowaniu, w kąpieli wodnej z kontrolowaną temperaturą, pozwala na wydobycie pełni smaku i aromatu potraw, przy znacznie mniejszym, niż przy tradycyjnym gotowaniu w wodzie, poziomie wypłukiwania minerałów i witamin. Oznacza to również redukcję ubytków wagowych i lepszą penetrację marynat do wnętrza produktów.

Zastosowanie atestowanych opakowań gwarantuje wymagany poziom bezpieczeństwa, ochrony zdrowia i życia Konsumentów oraz zgodności z przepisami. Podstawowy rodzaj worków PAPE nie daje tej pewności przy próbie ich stosowania w wysokich temperaturach.

Zalecane temperatury wolnego gotowania w zamkniętych workach w zależności od rodzaju żywności:

  • 100°C dla warzyw i owoców
  • 90°C dla ryb, skorupiaków
  • 80°C do białego mięsa, drobiu i niektórych ryb
  • 70°C dla mięsa czerwonego

ZALETY MATERIAŁU:

Worki do gotowania sous vide posiadają wysoka przezroczystość, dobre parametry zgrzewania, pełna kompatybilność z pakowarkami listwowymi.

ZASTOSOWANIE:

- gotowanie Sous-Vide

- tradycyjne pakowanie próżniowe świeżego mięsa, wędlin, ryb, serów niedojrzewających, produktów drobiarskich i innych artykułów spożywczych.

Gotowanie Sous-Vide zalety

- potrawy przyrządzane metodą sous vide zachowują swój aromat, kolor ponieważ, obecne w nich soki nie wydostają się na zewnątrz hermetycznie -  zamkniętego worka, metoda sous vide pozwala na wysoką retencję witamin, mikro- i makroelementów, jak również innych składników odżywczych,

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl