
Kategorie
Producent
Słomki ekologiczne to najlepsza alternatywa dla jednorazowych słomek plastikowych. Polgastro w swojej ofercie posiada dwa rodzaje: z trawy i papierowe. Oba produkty wytwarzane są z naturalnych surowców co jest ich główną zaletą. Są lekkie, nie wpływają na smak spożywanych napojów, są wytrzymałe, biodegradowalne i kompostowalne. W warunkach domowych słomki z trawy mogą być używane kilkukrotnie.





Odpowiadając na rosnącą świadomość ekologiczną przedsiębiorców, Polgastro wprowadza do oferty szereg ekologicznych rozwiązań m.in. opakowania jednorazowe i ekologiczne do gastronomii. Wykonane z naturalnych i bezpiecznych dla środowiska materiałów są wytrzymałe,lekkie i przeznaczone do kontaktu z żywnością. Surowce użyte do produkcji naszych opakowań (bagassa, celuloza, papier, drewno) są w pełni naturalne, biodegradowalne i kompostowalne. Firmy gastronomiczne i cateringowe coraz częściej i chętniej przekonują się o zaletach wynikających z korzystania opakowań ekologicznych przez co są postrzegane jako odpowiedzialne, nowoczesne i dbające o środowisko.
