Folia do zgrzewania pojemników
Cateringowe dania i wybrane produkty garmażeryjne, spożywcze wymagają odpowiedniego zabezpieczenia przy transporcie. W przypadku pakowania na tackach ze zgrzewanym wieczkiem, najlepszym zastosowaniem będzie - folia do zgrzewarki. Najważniejsze właściwości folii do zgrzewania to: bardzo dobra zgrzewalność (umożliwia uzyskanie wytrzymałego zgrzewu nawet w przypadku zabrudzenia powierzchni styku z tacką), barierowość na tlen, parę wodną oraz aromaty, wysoka przezroczystość przy folii bezbarwnej (pomaga w lepszej prezentacji zawartości opakowania).
Folia do zgrzewania pojemników znajdzie swoje zastosowanie w lokalach gastronomicznych, które oferują catering. Folie do zgrzewania umożliwiają szybkie pakowanie posiłków na wynos.
Funkcje
- EASY Peel to warstwa, która ułatwia odrywanie folii
- AntyFog warstwa chroniąca przed zaparowaniem
Jak przechowywać folie do tacek?
Folia do zgrzewania pojemników powinna być przechowywana w temperaturze 15-25°C w przypadku niższej temperatury, przed zastosowaniem, zaleca się sezonowanie w temp. powyżej 20°C przez min 24h.
Folia barierowa znajdująca się w naszej ofercie jest poddana kontroli jakości. Zastosowanie atestowanych opakowań gwarantuje wymagany poziom bezpieczeństwa, ochrony zdrowia i życia Konsumentów oraz zgodności z przepisami.
Do jakich dań gotowych stosujemy folie wieczkowe?
Folie do zgrzewania pojemników stosowane są do, produktów mleczarskich oraz różnego rodzaju makaronów i substancji oleistych, dań gotowych, sałat, świeżego i mrożonego mięsa, ryb oraz gotowych zup.